Кандидатът за кмет на oбщина Русе, издигнат от ПП ГЕРБ, инж. Диана Иванова се срещна днес с кмета на oбщина Гюргево Николае Барбу в присъствието на областния координатор на ПП ГЕРБ и народен представител Пламен Нунев и Наталия Кръстева – член на общинското ръководство на партията.

Заедно те обсъдиха проектите с европейско финансиране, които двете общини изпълняват в момента и набелязаха бъдещи цели за развитието на двата побратимени града. Барбу заяви, че двете Общини работят от години активно и постигат добри резултати.
 

 

„Имаме много добри 4 проекта с Русе, които изпълняваме в момента. Още един предстои да бъде реализиран. Надявам се, когато победите, да работим заедно“, заяви Николае Барбу. „Това е и нашето желание. Инерцията, която е придобита да продължи с още по-висока скорост. Нашата програма включва отварянето на Русе към река Дунав, затова е много важно партньорството с Гюргево.

 

Съпричастни сме и с проекта в Букурещ за изграждане на българска църква“, каза от своя страна Диана Иванова. Пламен Нунев от своя страна благодари на Барбу за добрата организация от страна на маратона между Русе и Гюргево.